Termalna voda donosi bogatstva iz dubine i prenosi ljubav majke prirode svojom toplinom i ljekovitim mineralima. Uberite darove njene čarolije i nađite pročišćenje između jave i sna, između blagotvornog zraka i iscjeljujuće vode.

Izuzetno bogata termalna voda visoke mineralizacije poznata je još od 1911. godine kada je englesko – mađarska tvrtka London – Budapest vršila istraživanja (bušenja) u potrazi za naftom, no umjesto nafte, potekla je termalna voda!

Prema balneološkoj analizi voda ima jaka svojstva po mineralizaciji, jodu, fluoru i temperaturi. Mineralizacija ukazuje da u vodi dominira hidrogen-karbonat i natrijev klorid. Po ionskom sastavu voda ima minimalne količine kalcija, magnezija i sulfata. Od otkrivanja vode do danas, temperatura vode se nije promijenila i iznosi 33-34oC. Zbog svega navedenoga voda se preporučuje za liječenje degenerativnih bolesti zglobova i kralježnice (artroze, lumbalgije, lumboišijalgije, cervikalnog sindroma i dr.), upalnih reumatskih bolesti (reumatoidnog artritisa), kontrakture zglobova s atrofijom mišića te ožiljcima (posljedice iščašenja, prijeloma, oštećenja mekih tkiva, opsežnih ožiljaka i dr.), izvanzglobnih bolova i smetnji mekih dijelova (raznih neuralgija, neuritisa, mialgija, bolnih stanja i kontraktura ramena, i dr.). Način liječenja je namakanje u termalnoj vodi, masiranje termalnom vodom, stavljanje obloga i sl.

Svojstva termalne vode

  • ljekovita balneološka svojstva po temperaturi, mineralizaciji, jodu, fluoru, natrijevu kloridu i hidrogenkarbonatu
  • preporučuje se za liječenje degenerativnih bolesti zglobova i kralježnice, upalnih reumatskih bolesti, kontrakture zglobova s atrofijom mišića i ožiljcima, izvanzglobnih bolova i smetnji mekih dijelova
  • način liječenja je namakanje u termalnoj vodi, masiranje termalnom vodom, hidrogimnastika u termalnoj vodi i inhaliranje termalnih vodenih para